30. juli 2016

Aktiviteter

dgi1

Retro Spil Expo 2018 er Danmarks første spilmesse, dedikeret til retro videospil og kulturen omkring den tid der fandtes før den organiserede eSport. RetroExpo 2018 bliver en rejse tilbage til spilkulturen som vi husker den fra grillbarene, arkadehallerne, biograferne, og da videospillene og computerne for første gang rykkede ind i vores hjem.

I samarbejde med Bip Bip Bar og HUSET-KBH, bygger Retro Spil Expo et spilmiljø, lørdag d. 15 september, der tilbyder loppemarked, spilleområde med arkade og konsol, oplæg samt afvikling af EM i Tetris, i den Europæiske Tetris hovedstad: København.

 

Til loppemarkedet er det muligt for alle at få en bod og gæster kan købe, sælge og bytte alle de spil, der ligger glemt på loftet eller er begravet i kælderen. Loppemarkedet holder åbent fra 12.00 til 18.00

dgi2

Panelsnak. Skulle gæster få lyst til at lære endnu mere om de tidligere computerspil og deres hardware, så er det muligt at lytte med og stille spørgsmål når Oliver Hovmand holder oplæg om “Retro Spillenes Historie” i forlængelse med udgivelsen af sin bog med samme titel. Computerspillene kender også til en tid
før grafik, og det får vi indblik i, når Thomas Bøvidt forklarer om “tekstbaserede eventyr”. Thomas er selv programmøren bag det danske “På loftet sidder nissen” og kender ikke alene til spilhistorien fra de første spil og frem til i dag, men kan også tage os om bag skærmen og forklare nogle af processerne der foregår, når et spil skabes.

København er erklæret ”Europas Tetris Hovedstad”, og finalerne vil finde sted under selve messen med deltagere fra hele Europa. Fra fredag, hvor de indledende runder løber af stablen og helt frem til finalerne, til lørdag hvor EM i Tetris blive sendt ud til hele verden via live-streaming. Finalerne vil blive vist på storskærm i DGI-byens konferencesal og der vil være et internationalt hold til stede for at kommentere og afvikle streamingen og mesterskabet . Kvalifikationsrunderne starter fredag 15 – 21 og fortsætter lørdag fra 12- 15. Herefter går mesterskaberne i gang.

Bip Bip Bar stiller spilleområde op med arkademaskiner og konsoller, der vil stå til fri afbenyttelse for alle expoens gæster. Udfordre dine venner, eller forsøg at sætte highscores – officielle eller personlige, eller lev dig ind i spillenes univers. Spillemaskinerne vil være tilgængelige under hele expoen.

Spilkulturen er unik, idet den opfordrer publikum til konstant deltagelse – som spiller eller iagttager. Det har en effekt på oplevelsen individuelt og ses tydeligt i fællesskabet, og dét er essensen af hvad retro spil expo gerne vil dele med resten af danmark, i den ultimative hyldest af spilkulturen i Danmark.

Efterfest og afslutning for eventet foregår hos Bip Bip Pop-up Bar Rådhusstræde 13, 1466 KBH (indre by). Her er gratis entre og fest blandt arkademaskiner, pinballs og spillekonsoller. Baren har sjove drinks og lækkert øludvalg. Skål med dine medspillere og hyg med spilkulturen hele natten. Festen slutter kl 04:00 og tager imod gæster fra 11:00 15. september 2018.

Samarbejdspartnere: Bip Bip Bar & HUSET-KBH

dgi3

Kontaktpersoner:
Projekt manager – Chrisstoffer Daniel Paluszewski email: chrisstoffer@gmail.com tlf. 31255003
Tetris arrangør – Emi Milling email: emi.milling@gmail.com tlf: 20404481

Facebook event: www.facebook.com/events/317835625453588/