28. marts 2017

Udstillingen

joystick

Oplev glæden, mange gange!

Alle gæster har mulighed for at slå sig løs i spilhistorien. Vi har lavet en udstilling, hvor du kan prøve alle de klassiske hits på deres originale hardware. Det er vores ambition, en dag at kunne lave, en udstilling særligt adskilte spilmiljøer, så man træder ind i tidslommer, der defineres enten ved en særlig genre eller årstal. Det vil kunne videreføres til et fremtidigt museum.

Visionen: Forestil dig forskellige værelser, hvor nogle har en Amstrad CPC 464, lækkert hvidt savsmuldtapet, en Commodore 64 og en dobbelt båndoptager der spiller “tidens” hits. I næste rum venter der en Amiga 500, Hugo og Yo Mtv Raps fra VHS maskinens 3 timers longplay videobånd. Et tredie rum synes at Super Mario, Sonic, Giana Sisters, Alex Kidd, Commander Keen og Mega Man skal finde ud af, hvem der tilbyder den sjoveste platformsoplevelse.

Den 15. september 2018 kan du forvente at prøve en masse klassikere og (gen)opleve spilleglæden der skabte den sjoveste underholdning, udforskning og udfordring.

– For slet ikke at overse arkadesektionen – her har vi fundet de vildeste highscorehunters der klikker på knapper og rykker i joyticks straight-outta Bip Bar Bar i København. Bip Bar Bar stiller maskiner op til fri og gratis afbenyttelse til alle gæster.

Der vil være informationer om spillene så foruden en masse sjov kommer du også hjem med mere viden.

Du kan også finde mere inspiration, ved at besøge vores sektion retroexpo.dk/materiale